top of page
Logga_rrp_colour.jpeg

Historik

Ursprunget till denna stora och privata Rhododendronpark skapades av Gösta Thedin på 1960-talet. Gösta fick tycke för Rhododendronbuskar för att de var så vackra och prydde sin plats med sina gröna blad året om. 


Han införskaffade bland annat ett antal buskar ifrån Holland i slutet av 1960-talet och korsade utifrån dessa fram en mängd hybrider som planterades ut i den 14000 kvadratmeter stora skogsmark som fanns här vid den tiden.

Rune Thedin, Göstas son, har omdanat en del av skogsmarken till den park den är idag genom att t ex gallra ut skogen, omplantera buskarna, anlägga en fiskdamm, uppföra ett växthus, dra asfalterade gångstråk kors och tvärs genom buskarna samt bygga en handikappvänlig gästtoalett för att göra parken så lättillgänglig som möjligt. 


Runes Rhododendronpark är cirka 5500 kvadratmeter stor och invigdes år 2021.

Parken upplevs dock som mycket större eftersom Göstas ursprungliga planeringar till viss del finns kvar på de angränsande tomterna.

 

Det finns mer att läsa om parken, rhododendron och rhododendronskötsel på skyltar utplacerade utmed de cirka 600 meter långa asfalterade gångarna i parken.

bottom of page